23. november 2007 kell 8:54

Ericsson võib Stockholmi börsilt trahvi saada

Ericsson võib saada Stockholmi börsilt trahvi selle eest, et ei teavitanud investoreid käibeprognoosi alandamisest börsisüsteemi kaudu, teatab Bloomberg.

Ericssoni tegevjuht Carl-Henric Svanberg rääkis 20. novembril New Yorgis toimunud kohtumisel investoritega, et neljanda kvartali käive jääb varem avaldatud prognoosivahemiku alumisse ossa. Teade kukutas Ericssoni aktsia hinna veel samal õhtul 11 protsenti pea nelja aasta madalaimale tasemele. Vastavalt börsi reeglistikule, peavad ettevõtted teadete kohta, mis võivad muuta aktsia hinda, saatma ametliku pressiteate. OMX noteerimiskomisjoni juht Torsten Oertengen kinnitas uudisteagentuurile, et komisjon on aktsia hinna kukkumise tõttu alustanud uurimist.

Vastavalt reeglistikule võidakse ettevõttele teha hoiatuse, trahvida või isegi aktsiate börsil noteerimise lõpetada. Trahv võib ulatuda ühe- kuni 15kordse börsil noteerimise maksumäärani. Ericsson maksab Stockholmi noteerimise eest kolm miljonit Rootsi krooni (viis miljonit Eesti krooni) aastas.

„Meie lihtsalt kinnitasime prognooside vahemikku ning andsime teada välisteguritest, mis mõjutavad telekommunikatsioonisektorit,” lausus Bloombergile Erissoni tegevjuht Svanberg.

Hetkel kuum