Hille Tressum • 23. november 2007 kell 11:22

Pikett Leedu saatkonna ees

Eesti Ametiühingute Keskliit korraldab laupäeval solidaarsuspiketi, võitlemaks Leedus galopeeriva elukalliduse vastu.

Laupäeval toimub Tallinnas, Leedu saatkonna ees pikett, kus Eesti Ametiühingute Keskliit väljendab solidaarsust Leedu Ametiühingute Keskliidule, kes piketeerivad Leedus elukalliduse vastu, teatas liit. Muuhulgas on ametiühingud nördinud, et parlamendi liikmete palgad Leedus kasvavad aga valdava enamuse tavainimeste sissetulek on jäänud endisele tasemele. Galopeeriva hinnatõusu tingimustes tähendab see elatustaseme langust Leedus.

"Ametiühingute jaoks ei ole sõna solidaarsus lihtsalt sõnakõlks, sellel mõistel on väga praktiline sisu" ütles ametiühingute keskliidu esimees Harri Taliga. Tema sõnul piketeerisid möödunud aastal Leedu kolleegid Eesti saatkonna ees, kui Eesti ametiühingud võitlesid usaldusisiku seaduse vastu.

Hetkel kuum