Ain Alvela • 25. november 2007 kell 22:00

Valtra möödus müügis Belarusist

Valtra müük tegi oktoobris tänavuaastase rekordi - ARK võttis selle kuu jooksul arvele kogunisti 27 uut Valtra kaubamärki kandvat masinat. Valtra säärane kõrge müüginumber on võrreldav keskmise kvartalitulemusega. Valtra hea müügi taga on tegelikult mitme ettevõtte suurhanked, teiste seas Tallinna Lennujaama oma. Traktorid jõudsid klientideni just oktoobrikuus ja kanti siis ka registrisse.

Iseenesest pole Belarusi 11 registreeritud traktorit ühe kuu kohta sugugi paha näitaja. Samamoodi said oma tavapärase taseme oktoobris kätte John Deere, Massey Ferguson ja Case.

Põllutraktorite müügis tõotavad aasta kaks viimast kuud kujuneda veel päris pingeliseks. Eriti, mis puudutab esikolmikut, sest Valtra ja Belarusi esikohapüüdlustesse ihkab kindlasti sekkuda ka John Deere.

Ootamatult lahjaks on viimased kuud kujunenud McCormicki traktoritele - 2007. aasta teisel poolel on register täienenud vaid ühe seda marki traktori võrra.

Jätkuvalt ei ole vähemalt ARKi andmetel Eestis kasutusele võetud veel ühtegi uue põlvkonna Kirovetsi, mis on ometi juba paar aastat siinsel turul saadaval.

Hetkel kuum