Tõnis Oja • 3. detsember 2007 kell 22:00

Norma juba teist päeva parim aktsia

Eile oli Norma aktsia juba teist järjestikust päeva suurim tõusja Tallinna börsil: reedesele neljaprotsendilisele tõusule järgnes kolmeprotsendiline 79,02 kroonile (5,05 eurole).

Seega on ettevõtte turuväärtus kerkinud kahe päevaga 72 miljoni krooni võrra ning kunagise tööstuse lipulaeva väärtus on kerkinud taas üle miljardi krooni. Norma aktsia hinnatõus on üsna selgelt seotud Hansapank Marketsi värske analüüsiga, kus soovitati aktsiat osta hinnasihiga 98 krooni (6,3 eurot). Ka aktsia käive on olnud kahel viimasel päeval soliidsed - eile 1,7 miljonit krooni, reedel veidi alla miljoni krooni. Viimasel on Norma aktsial miljonikroonise käibega börsipäevi üsna harva. Ehkki kauplemispäeva esimestel tundidel olid meeleolud üsna positiivsed (hommikul oli ainsaks odavnevaks aktsiaks Tallink), oli päeva lõpul olukord tunduvalt nukram ning keskmiselt olid hinnad langenud protsendi võrra.

Negatiivse poole pealt paistsid silma lisaks Tallinki aktsiale, mis kukkus kolme protsendi võrra ehk 15,02 kroonile (0,96 eurole), ning Merko Ehituse aktsia, mille hind kukkus samuti üle kolme protsendi ehk 204,66 kroonile (13,08 eurole). Kui Merko Ehituse aktsia käive oli selle aktsia kohta üsna soliidne, siis Tallinki 9 miljoni kroonist käivet võib hinnata pigem tagasihoidlikuks.

Kalevi aktsia hind kukkus üllatuslikult 1,1 protsendi võrra, 28,01 kroonile, käies päevasiseselt koguni 26,76 kroonil, mis on 5,5 protsenti reedesest sulgumishinnast madalam.

Üllatuslik oli aktsia hinnalangus sellepärast, et eile lõppes ASi Rubla pakkumine Kalevi aktsionäridele hinnaga 29 krooni aktsia.

Hetkel kuum