ÄP fototoimetus • 5. detsember 2007 kell 22:00

Kreenholmi omanik: Narva jääb tuludeta

Viru maakohtu reedene otsus arestida tekstiiliettevõtte Kreenholm kaks arvelduskontot Narva Veega peetava finantsvaidluse tõttu tõi kaasa firma ligi 300 töötaja avansita jäämise.

Rootsi tekstiilifirma Borås Wäfveri ja Kreenholmi suuromanik Gabrielsson märkis, et Narva linnavõimude tegutsemiste tagajärjel kaob linnal maksutulu.

"Olen harjunud, et kohalik omavalitsus tavaliselt mõistab kohaliku ettevõtte probleeme. Kuid mitte Narva linn, mis oma linnaettevõtte Narva Vesi kaudu halvustab Kreenholmi ajakirjanduses oma klientide, finantsasutuste ja teiste silmis," ütles Gabrielsson.

Tema sõnul ei kannata mitte üksnes ettevõte, vaid ka selle töötajad ja teised linnaelanikud, sest kaovad maksutulud.

Gabrielsson ütles, et kahju on juba tehtud. "Mina Borås Wäfveri suuromanikuna kahtlen, kas paigutada lisaraha Narva tekstiilitööstusesse. Tagajärjeks on väiksemad investeeringud ja Kreenholmis jääb töökohti vähemaks," lisas ta.

Gabrielssoni sõnul on Narva Vee veeteenuste arved 14 korda omahinnast suuremad ja Narva Vesi ei ole arvete suurust põhjendanud. Kreenholm on maksnud arved osaliselt. Erinevuse asjus käib kohtuprotsess. Õiguskantsleri seisukoht oli Kreenholmi kasuks.

Kreenholmi finantsdirektor Aivar Melders ütles Põhjarannikule, et tema arvates on kontode arestimine ebaproportsionaalne abinõu, sest jutt on vaidlustatud võlast, mille kohta pole arbitraažikohus veel otsust langetanud.

Autor: ÄP

Hetkel kuum