6. detsember 2007 kell 22:00

Digiboks, mis kerib ja salvestab saateid

Kõvakettaga digiboks ehk personaalne videosalvesti on samm lähemale personaalsele televisioonile, kus saab ise kokku panna enda jaoks sobiva teleprogrammi ning vaadata seda just siis, kui soov tekib.

Personaalne videosalvesti (Personal Video Recorder -PVR) on mõistlik osta või rentida kohe digitelevisiooniga liitudes, et jääks ära eraldi videosalvestaja võrku ühendamise vaev ning oleks vähem segadust eri sisendite, väljundite ning juhtmerägastikuga. Personaalne videosalvestaja Humax CX PVR-9200C töötab Starmani digi-TV võrgus ning pakub võimalust vaadata üht saadet ning samal ajal salvestada veel kaht eri programmi 160gigabaidisele (GB) kõvakettale, kuhu mahub kvaliteetset digitaalset videopilti umbes 100 tunni jagu. Nii saab sisuliselt kokku panna oma personaalse telekanali ning vaadata huvipakkuvaid saateid ja filme täpselt siis, kui sobib. Samuti kuulub seadme võimaluste hulka ajanihutus, millega saab eetrisolevat saadet ajutiselt peatada. Ka on võimalik käimasoleva saate edasi-tagasi kerimine ning reklaamipauside vältimine.

Kuvades ekraanile elektroonse telekava, on võimalik ühe nupulevajutusega määrata saate salvestamine kas või nädal aega ette ning juba pool minutit pärast saate algust on see salvestuste nimekirjas olemas. Samas tuleks menüüs paika panna, mitu minutit varem saate salvestus algab ja mitu minutit hiljem lõpeb. See on kaval abinõu juhuks, kui telesaade ei alga või ei lõpe telekavas ettenähtud ajal.

Uuele Starmani müüdavale Humaxi digiboksil on ka pilt pildis funktsioon (picture in picture), mis võimaldab korraga jälgida mitut telekanalit või salvestust. Selle funktsiooni puhul saab valida, kas teine pilt kuvatakse tavapärase aknakesena ekraani nurgas või on ekraan jagatud pooleks nii, et näeks korraga kahte telekanalit. Eriti hea on pilt pildis funktsioon reklaamipauside ajal, mis võimaldab ajaviiteks mõnda muud telekanalit jälgida ning samal ajal silmanurgast kiigata, ega reklaamipaus lõppenud ole.

Personaalsel videosalvestil on ka USB-pesa, mille kaudu saab kõvakettale laadida MP3- ja JPEG-faile, et kodust pildialbumit koos külalistega teleriekraanilt vaadata või digiboksi ja kodukino süsteemi kaudu muusikat mängida.

Autor: Timo Hartikainen

Hetkel kuum