Tõnis Oja • 9. detsember 2007 kell 22:00

Tallinkil teine kergitamispäev

Paistab, et Tallinki aktsiate tagasiostmise otsus on mõjunud positiivselt mitte üksnes laevafirma aktsiale, vaid see on kergitanud aktsiate hindu laiemalt.

Äripäeva indeks kerkis reedel teist järjestikus päeva, Tallinki aktsia kallines aga pea kahe protsendi võrra, 16,59 kroonini. Aktsia käive oli 20 miljonit krooni.

Suurimateks tõusjaks (kui naljaaktsiat Trigon PDd mitte arvestada) oli Silvano, mis kallines 5,14 protsendi võrra, 70,14 kroonini.

Korraliku tõusu tegid ka Arco Vara ning Baltika aktsiad, mis kallinesid pea kolme protsenti, vastavalt 22,69 ja 56,33 kroonile. Paraku on need kaks väärtpaberit praeguse seisuga endiselt selle aasta kehvimad. Arco Vara aktsia hind on võrreldes avaliku esmaemissiooni hinnaga (38 krooni) langenud 40 protsenti, Baltika aktsia on aga aasta algusega võrreldes enam kui 50 protsenti odavam.

Üle mitme päeva sooritati tehing Kalevi aktsiaga, mis odavnes 2,78 protsenti, 27,38 kroonile. Nüüd võib juba üsna suure kindlusega öelda, et Kalevi puhul ei saa enam rääkida magusatootjast, vaid tegemist on kinnisvara- ning meediafirmaga.

Reedel 2000 aktsiat müünud investor võis olla ASi Rubla tehtud väljaostupakkumisele reageerimisele hiljaks jäänuga. Kui nii, siis kaotus ei olnudki nii väga suur, 2000 aktsia kohta tuli see 3240 krooni.

Merko Ehituse aktsia langes 201,84 kroonini. Merko Ehituse aktsia hind on alates oktoobri keskpaigast, kui sai teatavaks, et nõukogu esimees Toomas Annus on kahtlustatav maadevahetuse skandaalis, langenud veerandi võrra.

Hetkel kuum