Ettevõtete kiirloomine sai võidupärja

ÄP 11. detsember 2007, 00:00

Ettevõtjaportaal kandideeris Euroopa ettevõtlusauhinna konkursil bürokraatia vähendamise auhinnale. Esikohta sel aastal selles kategoorias aga välja ei antud. Parimatena tunnustati Ettevõtjaportaali Eestist ja ettevõtetele suunatud krediitkaardiprogrammi Ungarist, teatasid justiitsministeerium ning majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Üks žürii liikmetest, Euroopa Komisjoni väike- ja keskettevõtluse konkurentsivõime direktor Maive Rute ütles, et rahvusvaheline žürii tõstis selle projekti esile kui administratiivsete kulude vähendamise ja protseduuride lihtsustamise parima näite. "Euroopa Liidus kulub keskmiselt ikka veel 12 päeva ettevõtte registreerimiseks, selle kõrval on Eesti 12 minutit tõeline läbimurre," kommenteeris Rute.

Justiitsminister Rein Langi sõnul on Ettevõtjaportaali projekti kaugem eesmärk, et lisaks Eesti ettevõtjatele saaksid seda kasutada ka kõikide teiste Euroopa Liidu liikmesriikide kodanikud.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi sõnul on ettevõtjaportaali tunnustamine Euroopa tasandil märk sellest, et Eesti on hea koht ettevõtlusega tegelemiseks. "Loodan väga, et see mõjub ka Eesti inimeste ettevõtlusaktiivsusele hästi," ütles Parts.

Ettevõtjaportaal valiti ka World Summit Award 2007 Eesti eelvooru laekunud 19 projekti hulgast välja esindama Eesti riiki lõppvõistlusele e-valitsuse valdkonnas.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing