ÄP fototoimetus • 12. detsember 2007 kell 22:00

USA vastane küberrünnak Hiinast

Rünnaku uurijad teatasid, et memorandumis, mille The New York Times sai kätte ühelt eraettevõtte tegevjuhilt, oli nimekiri internetiaadressidest, mille asukoht on Hiinas.

News.com vahendab uurijate tõdemust, et kuigi aadressid asusid Hiinas, on võimalik, et mõnes teises piirkonnas tegutsevad ründajad suutsid kompromiteerida Hiinas asuvaid arvuteid ning neid rünnakute läbiviimisel kasutada. Selliseid intsidente olevat esinenud ka varem.

Oak Ridge National Laboratory ametnikud teatasid, et ründajad ei pääsenud ligi salastatud teabele, kuid nad pole veel suutnud toimunu mõju põhjalikult hinnata.

Ühendriikide valitsus levitas salastatud hoiatuse arvutiturvalisuse ekspertidele eelmisel kolmapäeval pärast seda, kui "keeruliste katsete" käigus üritati kompromiteerida ühel ajal nii valitsuse kui eraettevõtete arvuteid.

Labori juhataja Thom Masoni töötajatele saadetud kirja alusel oli petu-e-kirjade sihiks ligikaudu 1100 töötajat, kellest 11 pahavara sisaldava kirja avasid. Ühendriikide arvuti-turvameeskond ehk US-CERT (Computer Emergency Response Team) kirjeldas rünnakuid, kui väga keerulisi ning tõenäoliselt koordineerituid.

Autor: ÄP

Hetkel kuum