Hille Tressum • 16. detsember 2007 kell 22:00

Leedukad avasid Eesti suurima lasteasjade poe Baby City

Poe omanik on Eesti firma Kotryna OÜ, mille enamusosalus kuulub Leedu kapitalil põhinevale firmale JSC Kotryna. Firma on Eesti ärisse investeerinud 400 000 eurot.

Kotryna juhatuse liikme Ivar Vilmeri sõnul on tegemist Eesti suurima lasteasjade poega, millel kaubanduspinda 2000 ruutmeetri ringis.

JSC Kortyna turundusdirektori Stasys Petrauskase sõnul on firmal Eesti turul suured ambitsioonid. "Tahame olla kahe aastaga käibe järgi sarnaste ettevõtete edetabelis kolme esimese hulgas ning sealt edasi turuliidriks kasvada. Oleme selle eesmärgi nimel juba praegu teinud suuri investeeringuid. Lähitulevikus on meil kindel plaan oma tegevust laiendada ning avada veel kolm või neli kauplust," lausus Petrauskas.

OÜ Lenne tegevjuhil Urmas Leemanil jätkub uue konkurendi kohta vaid kiidusõnu. Leemani sõnul on konkurent ka nende juures kaupa tellimas käinud. Lenne tegeleb nimelt lisaks lasterõivaste müügile ka nende tootmisega.

Stockmanni kaubamaja turundusjuhi Krista Luhaste sõnul on konkurents alati teretulnud. "Viimasel ajal on Eestis nii palju lapsi sündinud, et kindlasti jätkub ostjaid igasse poodi," sõnas Luhaste.

Tänapäeval tasub lastekaupade müük ära, sest viimastel aastatel oleme negatiivse iibe mustast august tasapisi välja ronima hakanud. Konkurendid on alati teretulnud, ning paneb ennastki natukene liigutama ja kaubavalikut lihvima. Mind paneb siiski hämmastama Baby City asukoha valik. Minu andmetel ei ole Mustika kaubanduskeskus kunagi külastajate arvuga hiilanud ning vaevalt et ainult lastepood keskusesse rohkem külastajaid meelitaks.

Hetkel kuum