USA dollar tegi kolme aasta kiireima spurdi

Raivo Sormunen 17. detsember 2007, 00:00

USA dollar tegi möödunud reedel euro vastu läbi viimase kolme aasta kiireima hinnatõusu, kallinedes ühe päevaga tervelt 1,4% võrra.

Põhjus, miks investorid Ühendriikide valuutat ihalema hakkasid seisnes selles, et tööministeeriumi andmeil näitasid novembris tarbijahinnad 0,8protsendilist galopeerivat hinnakasvu, raskendades sellega USA keskpangal baasintressimäärade kärpimise võimalust. "Fundamentaalpilt hakkab soosima dollarit. Inflatsioon kiireneb ja teeb keskpanga jaoks agressiivsed intressimäärade kärped raskeks," ütles uudisteagentuurile Bloomberg Chicago MF Globali vanemanalüütik Michael Malpede. Päevaga kallines valuuta 1,4633 dollarilt 1,4423 dollarile euro.

Kui enne inflatsiooninumbri avaldamist võis Chicago tulevikutehingute turu statistikast välja lugeda, et kõik kauplejad ootavad juba järgmisel kuul baasintressimäärade järjekordset langetamist, siis pärast uue info pealetulekut viiendik kauplejatest enam intresside langetamisele ei panusta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:14
    Otsi:

    Ava täpsem otsing