Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Davõdovi altkäemaksu- ja rahapesuprotsess kuivas kokku

  Täna järjekordse istungini jõudval kohtuprotsessil süüdistab prokuratuur varem rahapesus ja altkäemaksu andmises süüdistatud skandaalse ettevõtte Kakumäe Võrkude omanikku Andres Davõdovit vaid maksukuriteos. Jaanuaris arutab Pärnu maakohus seda, kuidas endine kaitsepolitseinik Priit Tikerpe Tallinna abilinnapeale Vladimir Panovile pistist andis ning miks viimane meelehead korduvalt vastu võttis.
  Pärnu maakohtu andmetel sai Davõdov Eesti Maapanga riisumise süüdistusest lahti tõendite puudulikkuse tõttu. Prokuratuuril nappis tõendeid ka selles, et Davõdovit ja Tikerped suuremahulises rahapesus süüdistada. Sestap palus prokurör Helga Aadamsoo septembris kriminaalasja lõpetamist. Kohtunik Igor Pütsep rahuldas tema taotluse.
  Samal ajal lahutati asi kaheks. Tikerpe ja Panovi pistiselugu hakati lahkama Davõdovi maksu-, relva- ja peksmissüüdistustest eraldi. Kui möödunud esmaspäeval oli internetis avaldatud kohtuistungi teabest näha nii maksu-, relva- kui ka peksmisüüdistuse paragrahvid, siis täna tuleb arutusele vaid suuremõõduline maksukuritegu.
  Varasematel andmetel jättis Davõdov 1998. aastal deklareerimata aasta varem ehk 1997. aastal teenitud tulu. Temalt nõutav maksusumma ulatus algul pisut üle 8 miljoni krooni ja hakkas siis vähenema. Eelmise kohtuniku määratud ekspert jõudis järeldusele, et mingit maksukuritegu pole tegelikult toimunud.
  Samas sattus Panovi-Tikerpe-Davõdovi protsessi eelmine kohtunik Ardi Šuvalov ise süüpinki, kuna nõudis protsessiosalistelt õigeksmõistva kohtuotsuse eest altkäemaksu. Prokurör nõudis talle hiljuti viieaastast vangistust.
  Panovi-Tikerpe-Davõdovi protsessil maksupettuses süüdistatud Andres Davõdov ütles aripaev.ee-le, et on nõus temalt viimati nõutud 3 miljonit krooni makse ära maksma.
  "Hea uudis on, et muus oleme jõudnud riigiprokuratuuriga ühele meelele," vihjas Davõdov kohtulikult sõlmitud kokkulepetele. Davõdov lisas, et pidas prokuröriga läbirääkimisi ja kui kohus kinnitab nende viimase kokkuleppe, maksab ta maksud viivitamatult ära.
  Algul 8 miljoni kroonini ulatunud maksuvõlg vähenes kohtupidamise käigus algul 4,6 miljonile ja seejärel 3 miljonile kroonile.
  Prokuratuur ei soovinud enne tänast istungit asjade seisu kommenteerida.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
"Tunnen, et on vaja telefon kätte võtta... ja kukun jälle töösse!"
Miks juhtub nii, et inimesed on pidevalt ühenduses tööga, millised on tagajärjed ja kuidas ennast tööst lahti haakida, kirjutavad organisatsiooniuurijad Anne Reino, Alo Treial ja Maria Murumets Äripäeva essees.
Miks juhtub nii, et inimesed on pidevalt ühenduses tööga, millised on tagajärjed ja kuidas ennast tööst lahti haakida, kirjutavad organisatsiooniuurijad Anne Reino, Alo Treial ja Maria Murumets Äripäeva essees.
Ferrari kutsub tagasi 23 000 sõidukit
Itaalia autotootja Ferrari kutsub tagasi 23 555 sõidukit, sest kahtlustab paljudel mudelitel viga pidurites, vahendab ajakiri Car and Driver.
Itaalia autotootja Ferrari kutsub tagasi 23 555 sõidukit, sest kahtlustab paljudel mudelitel viga pidurites, vahendab ajakiri Car and Driver.
Reaalajas börsiinfo
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Nädala lood: suures skeemis paljastati Eesti firma, elekter kallineb hoogsalt edasi
Selle nädala olulisematest sündmustest tasub esile tuua üks rahvusvaheline skeem, mille paljastamisel tuli esile ka Eesti firma. Lisaks ei saanud mööda energeetikast, sest tuleval talvel ähvardab elektri hind tõusta selgelt kõrgemale, kui oli suvine hinnatipp.
Selle nädala olulisematest sündmustest tasub esile tuua üks rahvusvaheline skeem, mille paljastamisel tuli esile ka Eesti firma. Lisaks ei saanud mööda energeetikast, sest tuleval talvel ähvardab elektri hind tõusta selgelt kõrgemale, kui oli suvine hinnatipp.
Paar miljonit kilo maasikaid mädaneb Soomes põllule
Ukraina sõja põhjustatud tööjõuprobleem on peapõhjus, miks hulk maasikaid Soomes põllule on jäänud, kohati on ka vihmad maasikakorjamist takistanud, kirjutab Yle uudisteportaal.
Ukraina sõja põhjustatud tööjõuprobleem on peapõhjus, miks hulk maasikaid Soomes põllule on jäänud, kohati on ka vihmad maasikakorjamist takistanud, kirjutab Yle uudisteportaal.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.