Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riigikogule pole Jõks enam meeltmööda

  Jõksi volitused lõpevad 6. märtsil 2008.
  Jõks ütles eile riigikogu saalist lahkudes ajakirjanikele, et ta on pettunud oponentide kõnetoolist maha öeldud argumentides.
  Riigikogu keskfraktsiooni esinaine Vilja Savisaar ütles, et Keskerakond on riigikogu otsusega rahul. "Oleme ka varem väljendanud, et ei poolda Allar Jõksi jätkamist, seetõttu meile riigikogu otsus sobis," lausus Savisaar. Tema sõnul teadis ka president, et erakonnal on oma kandidaat ja et Jõksile oma häält ei anta.
  "Meie pakkusime oma kandidaadina välja Indrek Koolmeistri, aga paistab, et teda riigikogule kandidaadina ei esitata. Me ei toeta enne kedagi, kui president uue kandidaadiga välja tuleb," märkis Savisaar. "Praegu on pall taas presidendi käes," lisas ta.
  Reformierakonna fraktsiooni aseesimehe Peep Aru sõnul ei tulnud Jõksi läbikukkumine üllatusena ning Jõksile sai saatuslikuks liigne populism ja tugevamate kandidaatide silmapiiril olek.
  "Mõnevõrra üllatav oli ainult see, et Jõksil parlamendis nii vähe toetajaid on," sõnas Aru erakonna teates.
  Sotsiaaldemokraadid arvavad, et Jõks on seitse aastat teinud tööd nii, nagu põhiseadus temalt nõuab. "Sisuliselt ei ole jätkunud julgust välja öelda, et Jõksi puhul segab üht või teist poliitikut just sõltumatus," teatas sotsiaaldemokraat Eiki Nestor. "Välja käidud sobimatuse põhjused on otsitud või lausa naeruväärsed."
  Sotsiaaldemokraatlik erakond on pettunud, et ei ole toimunud sisulist debatti, millist õiguskantslerit riik vajab.
  Reformi- ja Keskerakond soovivad õiguskantslerina näha riigikontrolli peakontrolöri Ülle Madist. Sotsiaaldemokraatide, Isamaa ja Res Publica Liidu ning roheliste toetus kuulus Jõksile.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vandeadvokaat ühistranspordist: alarahastuse vältimine on riigi vastutus
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Enefit Greeni aktsiat tabas järsk langus
Balti aktsiaturg lõpetas neljapäeva plusspoolel, kui Vilniuse börsiindeks vedas Balti indeksi tõusule. Enefit Greeni aktsia järsk langus viis Tallinna börsiindeksi miinusesse.
Balti aktsiaturg lõpetas neljapäeva plusspoolel, kui Vilniuse börsiindeks vedas Balti indeksi tõusule. Enefit Greeni aktsia järsk langus viis Tallinna börsiindeksi miinusesse.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Raadiohommikus: õlletehase uus juht ja värske iduedu
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noobilt võtab teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avab Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid ja selgitab joogitööstuse suurimaid väljakutseid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noobilt võtab teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avab Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid ja selgitab joogitööstuse suurimaid väljakutseid.
Erametsakeskus: paberi- ja küttepuidu hinnad on uskumatult kõrged
Ebanormaalselt kõrged okaspuupalkide hinnad saavutasid oma tipu aprillis, püsisid mais ja hakkasid juunis langema. Ülejäänud sortimentide hinnad on aga jätkanud küllalt kiiret kasvamist.
Ebanormaalselt kõrged okaspuupalkide hinnad saavutasid oma tipu aprillis, püsisid mais ja hakkasid juunis langema. Ülejäänud sortimentide hinnad on aga jätkanud küllalt kiiret kasvamist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.