21. detsember 2007 kell 17:22

Kohtla-Järve linnajuhtide sissetulekud on teinud võimsa hüppe

Samal ajal kui Kohtla-Järve linna elanike sissetulekud on ühed kehvemad Eestis, tõusevad selle linna tippjuhid oma palga poolest Eesti omavalitsusjuhtide absoluutsesse tippu.

Kohtla-Järve linnajuhtide sissetulekud on mõne viimase aasta jooksul teinud nii võimsaid hüppeid, et on ületamas isegi Tallinna juhtide palku, kirjutas Põhjarannik. Kui kuni 2005. aasta sügisel toimunud kohalike valimisteni oli nii Kohtla-Järve linnapea kui volikogu esimehe ametipalk 20 000 krooni, siis 1. jaanuarist peaks nende palganumber kerkima 43 500 kroonini. Neli aselinnapead peavad leppima kümme protsenti väiksema palgaga.

Suure palgakasvu on keskerakondlastest Kohtla-Järve tippjuhtidele toonud volikogu paari aasta tagune otsus, millega nende ametipalgaks määrati kümme alampalka, mis on tõusnud märksa kiiremas tempos kui keskmine palk. Kohtla-Järve juhtide tegelik teenistus kujuneb aga kümnest ametipalgast veelgi suuremaks, sest linn maksab volikogu esimehele Arne Berendsenile ning linnapea Jevgeni Solovjovile avaliku teenistuse staaži eest lisaks veel 10 protsenti ametipalgast. Seega on nende mõlema palk järgmisel aastal 47 850 krooni.

Kui enamik tavakodanikke saab aastas 12 palka, siis Kohtla-Järve juhid võivad arvestada 14 palgaga.

Hetkel kuum