Meelis Mandel • 2. jaanuar 2008 • 3 min
Jaga lugu:

Äripäeva ja aripaev.ee-ga

Uue aasta lubadust, kas siis endale või kellelegi teisele, on heaks tavaks anda vana aasta lõputundidel. Kui kõht kõvasti täis ja pea teinekord joovastavast sumisemas. Paljud meist seda aga tegelikult täita suudavad? Paljud meist seda aasta pärast mäletavad või mäletada tahavad?

Sestap on minu uue aasta lubadus lihtne - aidata muuta Äripäev ja aripaev.ee ettevõtlikele inimestele ja väikeaktsionäridele veel hädavajalikumaks. Ehk, kui Abraham H. Maslow' raamatust Peep Vainu eessõna parafraseerida: soovime täita lugeja seni veel rahuldamata vajadusi.

Ma ei loo illusioone. Meie lugejal on keskmisest rohkem raha, keskmisest enam taibukust, kuid vähem aega. Ja sellegi vähese aja eest peame me konkureerima lähedaste, laste, hobidega. Pluss ülejäänud Eesti ning välismeedia.

Äripäeva kõige suuremad muutused algaval aastal on seotud internetiga. Muutust näeb paberlehes, kuid eelkõige meie lipusaidil aripaev.ee (mine tea - ehk teistegi domeeninimede all). Senisest enam ja teadlikumalt hägustub piir erinevate toimetuste vahel. Usun, et tulevikus on lihtsalt hea-halb või, minu pärast, mees-naine skaala ajakirjanike hindamiseks, enam ei räägita paber- ja online-ajakirjanikest. On hea ajakirjandusliku tasemega lood, mida toimetajate kaasabil erinevatesse kanalitesse sobitatakse, kasutades kujundust ja fotosid, mis paremini paber- või online-meedias maksvusele pääsevad.

Ja kindlasti ei asenda aripaev.ee Äripäeva. Ärge lootkegi. Ma tean vaid üht inimest, kes on loobunud Äripäeva tellimisest aripaev.ee kasuks. Ta on, ütleme, internetimeedia friik heas mõttes. Kõigile ülejäänutele on mul aga vaid hea meel kinnitada, et teete õigesti, kui loete hommikukohvi kõrvale ausa rahaga koju tellitud Äripäeva ja väisate ülejäänud päeva jooksul tasuta aripaev.ee saiti.

Miks? Äripäeva lugedes võite olla kindlad, et te midagi teile huvitavat ja olulist maha ei maga. Äripäev uueneb 24 tunni möödudes, aripaev.ee mõne minuti tagant. Isegi kui te tahate või suudate igas tunnis mitu korda veebi jälgida, peate arvestama, et kahes kanalis esitletav info on erinev. Ma ei mõtle pelgalt sõna, vaid ka graafikuid, pilte, kogu kujundust, mille kaudu info lugejani jõuab. Võrrelge ise näiteks tänast online-päeva ja homset lehte, mitu erinevust leiate? Ja mitte väheoluline: kindlasti jääb Äripäeva lehearhiiv internetis avatuks üksnes Äripäeva tellijatele.

Üheksa lugejat kümnest peab meid huvitavaks ja neli lugejat viiest usaldusväärseks. Hea tulemus, kuid kindlasti ei tohi see uinutada. Lugeja usaldus on ajalehele kõige olulisem. Seda on lihtne kaotada ja neetult raske taastada. Sestap oleme toimetuses piinlikult tundlikud kõikvõimalike ilmingute suhtes, mis võivad meie usaldusväärsust lugeja silmis vähegi kahjustada. Just lugeja usalduse nimel lõpetame sellest aastast igasugused erandid ettevõtete kinnimakstud reisidele.

Me katame senisest jõulisemalt börsitemaatikat, muudame sisu üha rohkem investorile huvitavaks. Uudised börsifirmade kohta ning investeerimisnõuanded ja -kommentaarid levivad senisest julgemalt üle lehe ja saavad kindlasti enam tähelepanu aripaev.ee-s. Loetud päevad tagasi alustasime internetis börsifoorumiga, millest tahame teha Eesti populaarseima suhtluskeskkonna börsihuvilistele-väikeinvestoritele.

Head uut aastat! Soovin teile oskust leida aega lähedaste ning kindlasti laste või lastelaste tarvis. Et inimesed teie ümber rõõmsad oleksid. Sest tööl läheb hästi niikuinii.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt