Eesti teadusettevõtte pärast kaubeldi aastaid

08. jaanuar 2008, 17:02

Endine teadusettevõtte Prosyntest asutaja,
aktsiapaki omanik ja firma nõukogu esimees professor Margus Lopp ütles,
et läbirääkimised erinevate ostusoovijatega kestsid aastaid,
kuid firma müüdi USA korporatsioonile Cambrex, kuna see omab kõige
paremat ligipääsu maailmaturule.

Professor Lopp kommenteeris, et ProSyntesti ostusoovijaid oli teisigi ning läbirääkimised erinevate ettevõtetega kestsid mitu aastat. „Cambrex on rahvusvaheline korporatsioon ja USA börsifirma, mis tagab maailmaturule juurdepääsu kõige paremini,“ põhjendas Lopp firma müüki Cambrexile.

Lopp ütles, et ProSyntest pole kunagi kahjumis olnud ning firma müüdi, et tagada ettevõtte tegevuse efektiivsus. „ProSyntest töötab ravimiteturul, kus kõigi tegevuste etappide üle on oluline kontroll. Saladusi ei saa anda üle koostööpartneritele ning see takistab paljude asjade arendamist. Juriidilised põhjused takistasid koostööd ning firma areng hakkas seisma jääma,“ rääkis Lopp.

Kõik ProSyntesti töötajad säilitavad töökohad ning kõigil on juba uus tööleping Cambrexiga. „Otsitakse uusi töölisi, kuna firma tahab siin laieneda,“ ütles Lopp. „See, et suurkorporatsiooni arendusosa on Eestis, on meile väga suur asi,“ lisas ta.

ProSyntest on osalenud koostöös Tallinna Tehnikaülikooli ja Vähiuuringute Tehnoloogia Arenduskeskusega uute ravimikandidaatide väljatöötamises ja tehnoloogiate loomises. „Tõenäoliselt jätkatakse selle projektiga, kuna meil on juba paar head tulemust,“ märkis Margus Lopp.

Cambrexi korporatsioon teatas täna, et on ostnud kõik ProSyntesti aktsiad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. January 2008, 17:02
Otsi:

Ava täpsem otsing