USA börsiettevõte ostis pikaajalise koostööpartneri Eestis

08. jaanuar 2008, 14:53

USA korporatsioon Cambrex, maailma juhtiv
ravimite tehnoloogia pakkuja, ostis teadusettevõtte ProSyntest,
millega on koostööd tehtud enam kui viisteist aastat.

Cambrex teatas, et on ostnud kõik ProSyntesti aktsiad. ProSyntest on 25 töötajaga Tallinna Tehnikaülikooli spin-off-ettevõte, mis tegutseb Tallinna Tehnoloogiapargis ning peale ühinemist rahvusvahelise korporatsiooniga Cambrex hakkab kandma nime Cambrex Tallinn.

"Oleme juba viimased viisteist aastat ProSyntesti keemikutega edukalt koos töötanud ning firma omandamine on loomulik jätk pikale koostööle," kommenteeris korporatsiooni Cambrex viitsepresident Steven Klosk. Ta lisas, et Ida-Euroopas asuv ProSyntest võimaldab Cambrexil efektiivsemalt konkureerida kiirelt kasvaval ravimite arendamise turul koos Eesti andekate keemikutega.

AS ProSyntest loodi juba aastal 1989 Eesti keemiateadlaste poolt ja ta tegutses põhiliselt orgaanilise sünteesi ja tehnoloogiateenuste pakkujana maailma ravimi- ja peenkeemiaettevõtetele. Osaleti ka koostöös Tallinna Tehnikaülikooli ja Vähiuuringute Tehnoloogia Arenduskeskusega uute ravimikandidaatide väljatöötamises ja tehnoloogiate loomises.

Korporatsioon Cambrex on juhtivaid ravimite aktiivainete ja geneeriliste ravimite tehnoloogiate pakkujaid maailmas. Cambrex Tallinn jätkab oma senist tegevust uute tehnoloogiate pakkuja ja arendajana, tegutsedes edaspidi koos teiste korporatsiooni ettevõtetega Cambrex Karlskoga (Rootsi), Cambrex North Brunswick, USA, Cambrex Charles City, USA, Cambrex Profarmaco Milano (Itaalia). Korporatsiooniga liitumine avab ettevõttevõttele parema ligipääsu maailma turgudele ja võimaldab oma tegutsemise piire avardada. Cambrex on esimene ravimite tootmise turul tegutsev suurettevõte, mis on oma arendustöö osaliselt toonud Eestisse. Firmas töötab üle maailma 850 inimest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. January 2008, 15:23
Otsi:

Ava täpsem otsing