Kriis: ametiühingute tugevat vastuseisu oli oodata

Agnes Ojala 09. jaanuar 2008, 17:00

Eesti Tööandjate Keskliidu juht Tarmo Kriis
ütles täna aripaev.ee-le, et tööjõureform on radikaalne ja ametiühingute tugev
vastuseis sellele ootuspärane.

„Ma ei oska praegu öelda, kui palju tööandjate soove seadusse jõudis, kuna seda seaduseelnõu poel keegi veel jõudnud läbi lugeda. Võin aga öelda, et seaduseelnõu on radikaalne ja muidugi oli oodata ametühingute tugevat vastuseisu,“ märkis Kriis.

Tema sõnul üritavad ametiühingud praegu asjade käiku pidurdada, keskendudes sellele, et eelnõu tuli välja liiga ootamatult ning kolmepoolsete läbirääkimisteta. „Esialgseid arvamusi on sotsiaalministeerium küsinud aga nii meilt kui ka neilt,“ vaidles Kriis ametiühinglastele vastu.

Kriisi hinnangul ei saa öelda, et vallandamine muutuks lihtsamaks. „Vallandada saab praeguse tööseadusandluse põhjal ka. Võta tööle ja vallanda, keegi ei keela. Koondamishüvitisi on aga vähendatud, jah,“ tõdes ta.

Tööandjate juhi sõnul tuleks küsimused kiiresti lahendada, sest kui seda lähikuudel ei tehta, siis lükkub tööjõureform jälle paari aasta võrra edasi. „Seaduseelnõu peaks jõudma riigikokku selle aasta esimeses pooles, sest seejärel tulevad varsti jälle valimised ja pole kindel, kas valitsus püsib. Tänase valitsuse programmis on lubadus sees, et tööjõureform tehakse ära. On oluline, et küsimus laheneks ja selle üle vaieldaks ka, mitte lihtsalt ei löödaks trummi,“ arvas Kriis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. January 2008, 16:59
Otsi:

Ava täpsem otsing