Pentus: sotsid ei peaks ultimaatumeid esitama

Annika Matson 09. jaanuar 2008, 18:15

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni juht
Keit Pentus ütles, et sotsiaaldemokraadid näevad ilma asjata uuest
töölepinguseaduses tonti. Neilt oodatakse asjalikku arutelu, mitte
ultimaatumeid.

"Sotsid on kontekstist välja rebinud ainult ühe osa uuest seadusest – koondamishüvitiste vähendamise. Samal ajal suureneb aga 100 päeva jooksul makstav töötuskindlustuse hüvitis 60%ni varem saadud palgast ja töötutoetust hakkavad saama ka need, kellel seni õigust töötukindlustushüvitist saada polnud," ütles Pentus saadetud teates.

"Millegi pärast on meie headel partneritel hoopis tähelepanuta jäänud näiteks seegi, et uue eelnõuga saavad paika mitmed siiamaani reguleerimata mõisted nagu näiteks kaugtöö ja renditöö, oluliselt väheneb bürokraatia. Ka võimaldab uus eelnõu kaitsta selliseid töötajaid, kes on tööandjaga lepingu või selle lisatingimused sõlminud mitte jäigas kirjalikus vormis vaid näiteks suulise kokkuleppena.”

Pentuse sõnul ootab Reformierakonna fraktsioon, et valitsuses sotsiaalministeeriumi väljapakutud uue ja kaasaegse töölepinguseaduse aruteluga jõudsalt tegeletaks ning eelnõu ka Riigikogule üle antaks.

„Reformierakonna fraktsioon ootab oma partneritelt ultimaatumite ja töötajate hirmutamise asemel ikkagi asjalikku ja sisulist arutelu. Sest valitsusliidu moodustamisel kokkulepitud tööturu reeglite kaasajastamine on lähitulevikus üks meie olulisemaid ülesandeid.”

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. January 2008, 18:40
Otsi:

Ava täpsem otsing