Töölepinguseaduse salamisi valminud eelnõu külvab pingeid

09. jaanuar 2008, 09:03

Sotsiaalministeeriumis valminud
töölepinguseaduse eelnõu, mille valmimine tuli üllatusena tööandjaile ja
ametiühinguile, pani nördima ka sotsiaalministeeriumi valitseva Reformierakonna
koalitsioonipartnerid.

Uue töölepinguseaduse eelnõu avalikustamisest ja kooskõlastusringile saatmisest teatas sotsiaalministeerium eile pool tundi enne tööpäeva lõppu, kirjutas Postimees.

«Kuulsin sellest alles hetk tagasi,» tunnistas riigikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni juht Eiki Nestor eile õhtul kella seitsme paiku. «Helistasin just ministrile ja küsisin, mis toimub. Kogu töölepinguseadust puudutav temaatika pidi enne eelnõu väljakäimist olema läbirääkimistelaua taga riigi, töötajate ja tööandjate vahel läbi arutatud. Nii oleks saadud eelnõu, mis kuhugi kõlbaks.»

Tööandjate keskliidu nõukogu esimees Enn Veskimägi kinnitas hilisel õhtutunnil, et eelnõu väljakäimise uudis teeb tedagi keeletuks. «Tosin aastat on praeguse töölepinguseaduse parandamisega tegeletud, see on küll üllatus, et nüüd järsku on eelnõu olemas,» tunnistas Veskimägi.

Ehkki Taliga sõnul näeb ta täna eelnõu teksti esimest korda, on ta ametiühingutega peetud konsultatsioonist aru saanud, et ühe olulise muudatusena kavatseb riik vähendada töötajatele vallandamise korral kehtivaid tagatisi.

«Üks muudatustest, mida meiega arutati, oli töötaja vallandamiskaitse vähendamine,» sõnas Taliga. «Seni makstakse töölepingu lõpetamisel sõltuvalt staažist hüvitist kuni neli kuupalka, seda sooviti vähendada ühe kuupalgani.»


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. January 2008, 12:03
Otsi:

Ava täpsem otsing