Nii kole peegelpilt vastu vaatamas?

Kristina Traks 11. jaanuar 2008, 00:00

Üleeilsel linnavalitsuse pressikonverentsil esines Tallinna linnapea Edgar Savisaar ajakirjanikele muljetavaldava monoloogiga, milles ülistas endist Tallinna abilinnapead ja erakonnakaaslast Vladimir Panovi ning süüdistas ajakirjanikke viimase elu tuksi keeramises.

Nimelt olevat ajakirjandus Savisaare sõnul hävitanud Panovi elu, kajastades viimase pikka kohtuteed alates pistisesüüdistuse saamisest kuni lõpuks kohtus õigeks mõistmiseni.

Sisuliselt süüdistab Savisaar ajakirjandust selle eest, et leheneegrid teevad oma tööd hästi ning peegeldavad seda, mis toimub. Ei saaks ju ajakirjandus maha vaikida seda, kui abilinnapea rauduskäsi politseisse viiakse. Ega muidugi mõista ka mitte seda, kui seesama eksabilinnapea aastaid hiljem kohtus õigeks mõistetakse.

Arusaadav, et ühele erakonnale on ühe nende liikme altkäemaksus kahtlustamine kibe pill alla neelata. Kuid pole ju peegel süüdi selles, kui sealt paistev pilt vaatajale ei meeldi. Ja sellel reeglil pole erandeid.

Ahjaa, ega ilma meediata ikka poliitik hästi toime ei saa küll, sest kuidagi peab ju valijateni jõudma. Ka nendeni, kes (omaenda raha eest tehtud) linnaosalehekesi ei loe ja tulevast kesktelevisiooni vaatama ei hakka.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:16
    Otsi:

    Ava täpsem otsing