Konteinerterminali tulek elavdab soikuvat kaubandust

Katre Pilvinski 14. jaanuar 2008, 00:00

Reedel sõlmitud koostöölepe näeb ette uue konteinerterminali ja ühtlasi Hiina kaupade jaotuskeskuse rajamise Muuga sadamasse.

Tallinna Sadama juhatuse esimehe Ain Kaljuranna sõnul on saavutatud lepe oluline mitte ainult Tallinna Sadama, vaid kogu siinse regiooni jaoks, kuivõrd selline otseühendus Hiina ja Läänemere-äärsete riikide vahel on seni puudunud.

Kaljuranna sõnul on Tallinna Sadam töötanud Hiina suunal juba aastaid.

Allkirjastatud ühiste kavatsuste protokolli kohaselt rajavad Tallinna Sadam ja Ningbo sadam Muuga sadama idaossa uue konteinerterminali, mis oleks esimeses etapis võimeline käitlema aastas ligi 1 miljon TEUd (konteinerite tinglik mõõtühik, vastab 38,5kuupmeetrisele konteinerile - toim.) konteinereid. Rajatav terminal oleks esimene suurem Hiina kaupade jaotuskeskus Läänemere piirkonnas, mis teenindaks nii Loode-Venemaa, Skandinaavia kui ka Baltimaade turge. "Eesmärk on jõuda 3-4 miljoni TEUni aastas," ütles Kaljurand.

Tallinna Sadama pressiesindaja sõnul tarnitavate kaupade suhtes piiranguid pole. "Konteinerites võib vedada kõike ning kaupu tarnitakse vastavalt vajadusele, mis erinevad riigiti," lisas ta.

Ningbo sadama esinduse visiit Eestisse on jätk mullu oktoobris toimunud Eesti äridelegatsiooni visiidile Hiina, mida juhtis majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts. "Selle kokkulepega rajatakse otseühendus maailma ühe kiiremini kasvava majanduspiirkonna - Hiinaga," märkis Parts.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:16

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing