BIG tõstis tähtajaliste hoiuste intressimäära 6,5 protsendini

Mariliis Pinn 15. jaanuar 2008, 11:02

Balti Investeeringute Grupi Pank (BIG)
tõstis alates teisipäevast (15. jaanuarist 2008) oma tähtajaliste hoiuste
intressimäärasid, mis ulatuvad nüüd kuni 6,5 protsendini aastas, teatas
pank.

BIGi intressimäärad sõltuvad hoiustamisperioodi pikkusest, hoiusummast ja intressi väljamaksmise viisist. Näiteks ühe-aastase tähtajaga hoiuste intressimäär tõuseb BIGis 6,4 protsendini ning kolmeaastase tähtajaga hoiuste puhul 6,5 protsendini, mis on Eesti pankade seas kõrgeim tähtajalistele hoiustele pakutav intressimäär.

BIGi finantsjuhi Piret Raudsepa sõnul ennustavad erinevad analüütikud alanud aastaks maailma aktsiaturgudel rahutute aegade jätkumist, mistõttu on hoiused muutunud eriti eraisikutest investorite seas väga populaarseks. „BIGi hoiustele pakutav kuni 6,5%-protsendiline tootlus kuulub samasse klassi konservatiivsemate investeerimisportfellide pikaajalise tootlusega, kuid viimastel kuudel on hoiuse kasuks otsustanud inimesed oluliselt võitnud, sest investeerimisportfellide väärtus on samal ajal valdavalt kahanenud,“ rääkis Raudsepp.

Balti Investeeringute Grupi Pank AS on Baltimaade üks suurimaid eraisikutele laenu andmisele spetsialiseerunud panku, olles Eestis liider väikelaenude turusegmendis. BIG annab kolmes Balti riigis tööd kokku enam kui 400 inimesele. Ettevõtte laenuportfell ulatus mullu III kvartali lõpuks üle 1,9 miljardi krooni. Rahvusvaheline reitinguagentuur Moody’s on kinnitanud BIGi krediidireitinguks B1 ning reitingu väljavaade on stabiilne.

BIGi võlakirjad on noteeritud Tallinna ja Stockholmi börsil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. January 2008, 11:02
Otsi:

Ava täpsem otsing