Mikko: peame kaitsma ajakirjanikke nii diktaatorite kui küüniliste ärihuvide eest

15. jaanuar 2008, 18:02

Tänasel Euroopa Parlamendi
pressikonverentsil Strasbourgis toetas Eesti saadik Marianne Mikko pressiruumile
Anna Politkovskaja nime andmist.

“Vaba ajakirjandus on meie põhiväärtuste oluline tagatis. Meie, Euroopa Parlamendi saadikud peame kaitsma sõnavabadust nii diktaatorite kui küüniliste ärihuvide eest. Iga päev ja iga tund, kõikmõeldaval viisil,“ lausus Mikko.

Eesti sotsiaaldemokraat Mikko rõhutas, et 2007. aasta oli üks verisemaid ajakirjanduse ajaloos. „Vaba ajakirjandus on tõsise löögi all. Reporters Without Borders teatab, et vähemalt 86 ajakirjanikku tapeti töökohustuste täitmisel, Rahvusvahelise Ajakirjanike Föderatsiooni andmetel sai surma 171 meediainimest. Iga päev arreteeriti 2 ajakirjanikku ja suleti 7 veebilehte. Äsja on 2 prantsuse ajakirjanikku Nigeerias arreteeritud ja surma mõistetud,“ toonitas Mikko pressikonverentsil.

Mikko esines avaldusega Euroopa Parlamendi pressikonverentsil, mis oli pühendatud pressiruumile Anna Politkovskaja nime andmisele.

Mikko loodab, et algatus saab teoks. Niivõrd sümboolse nimega pressiruum Euroopa Parlamendis aitaks kaasa Politkovskaja mälestuse hoidmisele. Ühtlasi aitaks see nii poliitikutel kui ajakirjanikel pidevalt meeles pidada seda, mis on demokraatiale ja mis oli Anna Politkovskajale olulisim – tõde, sõnavabadus ja sõltumatus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. June 2008, 11:26
Otsi:

Ava täpsem otsing