Sõrmused vahetavad käesurumisel andmeid

15. jaanuar 2008, 11:36

Tutvumisel või kohtumisel käesurumine on
maailmas laialt levinud komme. Vaid käepigistuse järgi on uue tuttava kohta
raske midagi teada saada. Disainerid Hideaki Matsui, Dong Ho Yun ja Jea Wan Park
tahaksid seda aga muuta. Nende loodud sõrmused vahetavad käesurumisel lähestikku
sattudes informatsiooni omanike kohta.

Piirid on lahti, maailm on avatud – tänapäeval reisivad inimesed järjest rohkem. Nii kohtutakse ka järjest enam uute inimestega. Kõigi nimesid ja kontaktandmeid meeles pidada on tüütu ja raske. Siinkohal tulevadki appi sõrmused, kirjutas Kontrastblog.

Lähestikku sattudes vahetavad sõrmused kasutaja poolt salvestatud informatsiooni. Mida rohkem kordi inimesed kohtuvad, seda rohkem infot nad teineteise kohta saavad. Hiljem saab inimene arvutis sõrmuse kogutud informatsiooni lehitseda. Iga tutvuse kohta luuakse kaart, kuhu vastava inimese kohta uus informatsioon kogunema hakkab. Esimesel kohtumisel võib kaardile ilmuda näiteks inimese nimi, amet ning kontaktandmed. Sõrmus saab energiat inimese kehasoojusest ega vaja täiendavat laadimist.

Idee võitis 2007. aastal disainiauhinna Red Dot Award kategoorias Interaction Communication.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. January 2008, 11:24
Otsi:

Ava täpsem otsing