ÄP fototoimetus • 15. jaanuar 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Üks küsimus: Kas pangad peaksid laenu andmisel rohkem riske tutvustama?

Jaan Toots, Rotermann Grupi juht

Iga laenutaotleja peaks teadma, kas ja kui palju on tal võimalik lisakoormust võtta. Paljud laenuvõtjad lähevad mingi parasjagu aktuaalse buumiga kaasa. Hiljuti laenasid inimesed tohutult raha, investeerides seda läbimõtlematult kinnisvarasse.

Anna-Maria Galojan, eksreformierakondlane

See oleks ju absurd, kui pangad ise, kes igal sammul reklaamivad, et võtke laenu, hakkaks reklaamima, kui kahjulikuks mõtlematu laenuvõtmine muutuda võib. Pole siiani näinud plakatit, mis teavitaks mõtlematu laenamise ohtudest. Riik peaks rahvale selgitustööd tegema.

Erki Nool, riigikogu liige

Saksa pankadel on väga jäik laenupoliitika. Enne laenu väljastamist peab taotleja igati tõestama, et suudab laenatud summa pangale tagastada. Viimasel ajal on ka Eesti pangad konservatiivsema stiili omaks võtnud.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt