Üks küsimus: Kas pangad peaksid laenu andmisel rohkem riske tutvustama?

ÄP 16. jaanuar 2008, 00:00

Jaan Toots, Rotermann Grupi juht
Iga laenutaotleja peaks teadma, kas ja kui palju on tal võimalik lisakoormust võtta. Paljud laenuvõtjad lähevad mingi parasjagu aktuaalse buumiga kaasa. Hiljuti laenasid inimesed tohutult raha, investeerides seda läbimõtlematult kinnisvarasse.

Anna-Maria Galojan, eksreformierakondlane
See oleks ju absurd, kui pangad ise, kes igal sammul reklaamivad, et võtke laenu, hakkaks reklaamima, kui kahjulikuks mõtlematu laenuvõtmine muutuda võib. Pole siiani näinud plakatit, mis teavitaks mõtlematu laenamise ohtudest. Riik peaks rahvale selgitustööd tegema.

Erki Nool, riigikogu liige
Saksa pankadel on väga jäik laenupoliitika. Enne laenu väljastamist peab taotleja igati tõestama, et suudab laenatud summa pangale tagastada. Viimasel ajal on ka Eesti pangad konservatiivsema stiili omaks võtnud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:17

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing