Unelmate amet mehele

Villy Paimets 16. jaanuar 2008, 00:00

Äripäeva fototoimetaja Raul leidis netiavarustest järgmise kuulutuse: Betgenius OÜ palkab spordistatistika sisestaja. "Oled ekspert Itaalia, Saksamaa, Inglismaa, Hispaania või Prantsusmaa jalgpallis? Mängijate äratundmine meistriliiga, UEFA Cupi ning Euroopa valikmängudes ei valmista sulle probleeme? Kui nii, siis meil on Sulle pakkuda unelmate töö! Tööülesandeks on vaadata Euroopa klubide jalgpalli otseülekandes ja märkida üles statistikat (väravale löögid, väravad, resultatiivsed söödud, nurgalöögid, vead jne). Statistika sisestamise teeb lihtsaks selleks väljatöötatud tarkvara. Vajalik on nädalavahetustel töötamine (kokku umbes 12 tundi nädalavahetuse kohta), vabad päevad on töönädala sees," seisab töökuulutuses, palka lubatakse 12 800 krooni kuus. Bruto.

Kuulutuses mainitud kontaktisik Lidia Jurri selgitab, et tegelikult on see siiski töö: mängu vaadatakse otseülekandest ning statistikat, mis kell mis juhtus, sisestatakse samuti kohe, mängu ajal. "Mängu nautida on võimalik, kuid muud asjad tuleb ikka pauside ajale jätta," ütleb Jurri mängu õlle-sigarettidega nautimise võimalikkuse kohta. Täiskohaga vutivaatajaid on ettevõtte palgal 15, osalise tööajaga 40 inimest.

Osaline tööaeg tähendab 63-80kroonist tunnipalka. Ühe mänguga võib teenida 100-120 krooni, lisaajale läinud mängu eest enamgi. "Paljud on üliõpilased, saavad õhtusel ajal tööd teha," räägib Jurri. Eesti liiga mänge ei vaadata, põhiliselt Inglise, Saksamaa, Hispaania, Prantsusmaa, Itaalia liigat. Ka teisi spordialasid veel ei jälgita, kuigi mõtteid on sinnapoole liikunud.

Sellest veel vähe? Telekavaatamine ei sobi? Hakka meediamonitoorijaks, saad päev läbi värskeid lehti lugeda ning selle eest palka! ETA Monitooringu klientide hulka kuuluvad riigikogu, valitsus, presidendi kantselei, Eesti Energia, SEB Eesti Ühispank ja paljud teised selle ilma vägevad. Ettevõtte looja ja juht Sven-Erik Heinsoo pole päris nõus, et tegu oleks ühe mehe unelmate töökohaga, kus päevad läbi kohvi juua ja värskeid ajalehti sirvida: tuleb üles leida kõik kliendiga seotud artiklid ja need kohe kliendile toimetada või siis analüüsida ning seejärel kliendile toimetada. Tööd peab ka tegema!

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:17

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing