17. jaanuar 2008 • 2 min
Jaga lugu:

ERSO ooperigala solistidega Viinist

Kui Annely Peebo eesti publikule tutvustamist ei vaja, siis taanlane Morten Frank Larsen esineb Eestis esmakordselt. Nagu Annely Peebogi, tegutseb Morten Frank Larsen praegu peamiselt Viinis, esinedes regulaarselt Austria esiooperimajades: Staatsoperis ja Volksoperis. Koos on nad varemgi laulnud nii ooperi- kui ka kontserdilavadel.

Gala esimeses pooles tulevad ettekandele aariad ja duett Rossini ooperist "Sevilla habemeajaja". Sama kava esitasid nad eelmisel hooajal Viini mainekas kontserdipaigas Festspielhaus St. Pölten koos Tonkünstler-orkestriga Kristjan Järvi juhatusel.

Tallinnas tuleb ettekandmisele ka muusika Mozarti ooperist "Don Giovanni".

Kuigi eelmisel kevadel oli Tallinnas Wagneri "Wesendonki laulude" esitus muljetavaldav märk Annely Peebo lauljadiapasooni avardumisest, on siiski just Mozarti ja Rossini looming see, mis meie lauljatari karakterile oivaliselt sobib.

Ühes intervjuus on Annely Peebo öelnud: "Laulan kõige meelsamini Mozarti loomingut. Kuid Rossini lood on jälle väljakutseks, seal on palju kõrgeid koloratuure. Mozart on lihtsalt romantiline, see annab hingele palju."

Annely Peebo kaunis lavakuju ja sarm pääsevad eriti hästi mõjule operetis. Kontserdi teises osas saabki kuulata laule ja duette Lehari operetist "Lõbus lesk" ja Kalmani operetist "Tšaardašivürstinna".

Nagu ooperigalade puhul tavaks, esitab ERSO vokaalnumbrite eel ja vahel ka säravaid orkestripalu. Seekord on kavas avamängud Rossini ooperile "Wilhelm Tell" ja Straussi operetile "Nahkhiir", Schuberti muusika näidendile "Rosamunde" ja Lehari valss "Kuld ja hõbe".

Eesti Riiklikku Sümfooniaorkestrit dirigeerib Nikolai Aleksejev.

Autor: Kersti Inno

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt