Agnes Ojala • 20. jaanuar 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Kiisler tahab ministrina e-riiki arendada

"Suhtun Kiislerisse hästi. Vestlen temaga kindlasti enne avalduse esitamist presidendile, kuid mul ei ole tema võimetes põhjust kahelda," ütles Ansip, kelle sõnul võiks Kiisler regionaalministrina hästi hakkama saada.

Peaminister ei usu, et ka presidendil uuele regionaalministri kandidaadile midagi ette heita oleks.

"Viin presidendile avalduse, kui ta Gruusiast tagasi tuleb. Ilmselt tahab ka president Kiisleriga vestelda, kuid ma ei usu, et ta avaldust vastu ei võta," arvas Ansip. "Usun, et uus minister saab nädala jooksul ametisse küll."

Küsimusele, kas Siim Kiisler võiks regionaalministri ametis paremini hakkama saada kui Vallo Reimaa, ütles Andrus Ansip: "Eks aeg näitab. Isamaa ja Res Publica Liit esitas parimate ootustega ka Reimaa kandidatuuri."

Samas ei näinud peaminister Reimaa töös nii palju puudujääke, et oleks ise soovinud ministri lahkumist valitsusest.

"Erakonnal on õigus oma minister valitsusest tagasi kutsuda ja uus kandidaat esitada. Kui IRL seda tegi, siis ilmselt on neil oma ministritele kõrgendatud nõudmised," märkis ta.

Valitsuse tervislikku seisundit hindas Ansip heaks. "Ei ole mingeid käärimisi, on meeldiv, töine õhkkond. Loomulikult on küsimuste arutlemisel eriarvamusi, kuid neile leitakse konsensus," kinnitas peaminister.

Ettepanek tuli väga järsku, aga selles mõttes ei ole see siiski uus, et ma puutusin majandusministeeriumis abiministrina regionaaltemaatikaga palju kokku.

Tegelesin Juhan Partsi käe all paljuski Eesti tasakaalustatud arenguga, mis on seotud infrastruktuuriga: teede, interneti, ühistranspordi ja muu sellisega, millega tegeleb ka majandusministeerium. Seega on kokkupuutepunkte palju. Näiteks ka EASiga olen rohkem tegelnud ja ka see on suures osas regionaalministri temaatika.

Tagandatud ministri koha ülevõtmine on tavalisest raskem. Emotsionaalne foon on raskem kui tavaliselt, kuid sellest hoolimata püüan hakkama saada. Senise regionaalministri Vallo Reimaaga ei ole ma jõudnud pärast erakonna volikogu veel vestelda. See on liiga värske asi. Aga tahan lähipäevil temaga kindlasti kohtuda ja arutada, kuidas jätkata.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt