Küpsev ühiskond

Martin Hanson 21. jaanuar 2008, 00:00

Kasiinopärijanna rööviplaan šokeeris enamikku eestlastest. Kindel see. Plaani külmaverelisus ning julm kalkuleerimine tekitavad okserefleksi ning küsimuse, kuidas keegi üldse millelegi sellisele tulla võiks. Kuid analüüsigem asja.

Ühiskonna küpsus ja rikkus tuleb välja mitmelt poolt. Keskmine palk, ühistransport, tarbijahinnaindeks. Samuti näitab rikkust ja küpsust ka fakt, et meil on väga vähe kerjuseid, vanemaid kui 15aastaseid autosid tänaval enam ei näe ning annetuskorvid täituvad igal eesmärgil. Rikkust näitab ka inimrööv. Me oleme loobunud triviaalselt poest näppamast ning tänu võimalusele siirdunud parematele jahimaadele. Küpsuse mõõdupuu on aga korravalvurite töö kiirus ja tõhusus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing