Börsikommentaar: Euroopas algas karuturg

21. jaanuar 2008, 13:31

Hommikul Aasia turgudelt alanud aktsiate
väljamüük kandus edasi Euroopasse, kus aktsiate hinnad on langenud keskmiselt
üle kahe protsendi.

Euroopa aktsiaturgude hinnaliikumist peegeldav Dow Jonesi Stoxx 600 indeks kukkus 2,4 protsenti. Võrreldes kuue ja poole aasta kõrgeima tasemega, milleni indeks kerkis möödunud aasta juunis, on indeks langenud 20,2 protsenti, kirjutab Bloomberg.

Aktsiaturgude enam kui kahekümneprotsendilist langust tavatsetakse nimetada langevaks ehk karuturuks vastandina tõusva ehk härja- või pullituruga.

Vihje, et majanduskasvu tugev aeglustumine ei piirdu mitte üksnes USAga, andis Euroopa Keskpanga nõukogu liige Nout Wellink, kelle sõnul aeglustub majanduskasv rohkem, kui rahanduspoliitika kujundajad on seni oodanud.

„Meie arvestame võimaliku majanduslangusega,” lausus Bloombergile Pariisis asuva varahaldusfirma Neuflize Gestion fondijuht Emmanuel Soupre. „Võib olla jaanuari lõpuks jõuavad aktsiad madalpunkti,” lisas ta.

Euroopa aktsiaturgude langus järgnes aktsiaturgude sügavale kukkumisele Aasias. Jaapani Nikkei indeks kukkus 3,9 protsenti 13325,94 punktini, mis on madalaim alates 2005. aasta 25. oktoobrist. Hongkongi börsi Hang-Sengi indeks kukkus koguni 5,5 protsenti. Tegemist on indeksi suurima kukkumisega pärast 11. septembrit 2001.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. January 2008, 13:31
Otsi:

Ava täpsem otsing