Börsilt haihtus pea kaks miljardit krooni

Tõnis Oja 22. jaanuar 2008, 00:00

Tallinna börsil oli eile taas tugev kukkumispäev, börsiettevõtted kaotasid päevaga oma väärtusest 1,8 miljardit krooni.

Enim kaotas oma väärtusest kasiinokompanii Olympic EG. Aktsia hind kukkus 4,8 protsenti, 46,94 kroonini. See vähendas ettevõtte turuväärtust 354 miljonit krooni. Üle 300 miljoni krooni kaotas oma väärtusest ka Tallink, mille aktsia hind langes kolme protsendi võrra, 15,02 kroonini ehk 0,96 euroni.

Protsentuaalselt oli suurim kukkuja Merko Ehituse aktsia, mille hind prantsatas pea üheksa protsenti, 156,62 kroonini. Baltimaade suurima ehitusettevõte kahanes enam kui veerand miljardit krooni ning ettevõtte väärtus pole enam kolme miljardit kroonigi.

Suurima hävingu on viimastel päevadel läbi teinud siiski möödunud aasta uustulnuka, Arco Vara aktsia hind. Arco Vara aktsia üheksaprotsendilisele kukkumisele reedel järgnes eile 7,4 protsenti langust. Võrreldes avaliku esmaemissiooni hinnaga, on firma aktsia kukkunud 59 protsenti. Arco Vara väärtus on pärast emissiooni vähenenud kaks miljardit krooni, 1,5 miljardi kroonini.

Midagi rõõmustavat ei ole toonud investoritele ka möödunud aasta teise börsidebütandi, Ekspress Grupi aktsia. Grupi juhatus sai eile aktsionäride üldkoosolekult (loe Hans H. Luigelt) loa emiteerida täiendavalt aktsiaid ettevõtte juhtidele aktsiaoptsioonideks. Eile kukkus aktsia hind neli protsenti, 66,50 kroonini. Ekspress Grupi turuväärtus on tänase päeva seisuga 1,26 miljardit krooni. Esmaemissiooniga võrreldes on meediaettevõtte aktsia hind langenud 28 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:17

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing