Venemaa kulutab rahvusvahelistest ühendustest enim Euroopa Nõukogule

22. jaanuar 2008, 17:03

Venemaa rahastab 2008. aastal Euroopa
Nõukogu (EN) 27 miljoni euroga. See on Venemaal suurim kulu neisse
rahvusvahelistesse organisatsioonidesse, kuhu riik kuulub.

Riigiduuma väliskomisjoni esimehe Konstantin Kossatšovi sõnul läheb 23 miljonit organisatsioonile endale ning 4 miljonit Euroopa Inimõiguste Kohtule, kirjutas gazeta.ru. Küsimusele sellest, kas poleks kohane vähem kulutada, vastas Kossatšov, et otsus Venemaa osamaksu suuruse kohta "ei pea tulenema reaktsioonina mingile kriitikale".

ENi ühe juhtorgani eelmine president René van der Linden on Eestis saanud tuntuks oma asjatundmatute/pahatahtlike avalduste poolest ning väidetavate isiklike ärihuvidega Venemaal.

Strasbourg'is peakorterit pidava ENi põhilised tegevusvaldkonnad on inimõigused, sotsiaalõigused, keelelised õigused, haridus ja kultuur. Organisatsiooni juhtorganid on parlamentaarne assamblee ja ministrite komitee, lisaks omavalitsuste esindajate kogu. Hõlpsast segi ajamise võimalusest hoolimata ei ole 47 liikmesmaaga ühenduse puhul tegu Euroopa Liidu institutsiooniga. ENi dokumentidest on silmapaistvaim 1950. aaastal vastu võetud inimõiguste ülddeklaratsioon.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. January 2008, 17:03
Otsi:

Ava täpsem otsing