Euroopa börsid taas korralikus languses

23. jaanuar 2008, 15:01

Hommikul positiivselt alustanud Euroopa
aktsiaturud langesid peagi miinusesse pärast seda, kui Euroopa Keskpanga juht
Claude Trichet teatas, et tema kavatseb võidelda inflatsiooniga.

Trichet kommentaar kustutas lootused, et USA keskpanga üllatuslikule intressikärpele järgnevad kolleegid Euroopast. „Me peame meeles pidama, et just sellepärast, et Fed (USA Föderalreserv) alandas baasintressi agressiivselt, ei saa teised keskpangad seda teha,” põhjendas Bloombergile varahaldusfirma Royal London Asset Management aktsiaturgude juht Jane Coffey. „BOE (Suurbritannia keskpank) ja EKP (Euroopa Keskpank) ülesandeks on hoida inflatsioon kontrolli all. Fedil on kahesugune roll jälgida nii inflatsiooni kui ka majanduskasvu ning praegusel momendil on nad keskendunud kasvule,” lisas ta.

Frankfurdi börsi DAX indeks on keskpäevaks kukkunud 2,4 protsenti, Pariisi börsi CAC 40 kaotanud oma väärtusest kaks protsenti ning Londoni börsi FTE indeks 1,4 protsenti.

Languse eesotsas on kaevandus- ja naftakompaniid. Naftagigantide BP ning Royal Dutch Shelli aktsiad on kaotanud kolm protsenti oma väärtusest. Maailma suurima kaevanduskompanii BHP Billitoni aktsia hind kukkus samuti kolm protsenti.

Enam kui protsendilise kukkumise on teinud ka hommikul positiivselt alanud Helsingi ja Stockholmi börsid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. January 2008, 15:01
Otsi:

Ava täpsem otsing