Tõnis Oja • 23. jaanuar 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Intressikärbe ei aidanud

USA keskpanga teisipäeval vahetult enne turgude avamist tehtud otsus langetada baasintressi 0,75 protsendipunkti hoidis esialgu ära küll vabalanguse, aga abi polnud sellest kauaks.

Dow Jonesi tööstuskeskmine alustas teisipäeval kauplemispäeva 465punktilise ehk neljaprotsendilise kukkumisega. Seejärel turud siiski toibusid ning maailma enimjälgitav aktsiaindeks lõpetas kauplemise 1,06protsendilise langusega, 11971,19 punktini. S&P 500 indeks langes 1,11 protsenti, 1310,50 punktini, ja peamiselt tehnoloogiasektorit esindav Nasdaqi koondindeks 2,04 protsenti, 2292,27 punktini.

USA Föderaalreservi suurim indeksilangetamine viimase 23 aasta jooksul ei suutnud täiel määral täita talle pandud lootusi rahustada aktsiaturud maha. "Tegemist on signaaliga, et olukord on oodatust hullem," lausus uudisteagentuurile Bloomberg Bostonis asuva varahaldusfirma Pioneer Investment Managementi fondihaldur John Carey. Pank ei jõudnud ära oodata korralist istungit, mis toimub järgmisel teisipäeval või kolmapäeval.

Eile aktsiate hinnalangus jätkus. Vaid Aasia turgudel oli eile kõva tõusupäev (surnud kassi põrge?). Euroopa suurematel börsidel oli enam kui neljaprotsendiline kukkumine.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt