Tõnis Oja • 23. jaanuar 2008 • 1 min
Jaga lugu:

USA keskpanga intressikärbete vastu oli üks komitee liige

Järgmisel nädalal plaanitud korralisele koosolekule plaanitud intressikärpe otsuse muutis keskpanga juht Ben Bernanke ära pärast seda, kui esmaspäeval maailma börsidel kõvasti langesid. Ehkki USAs oli pühade tõttu puhkepäev, otsustas Bernanke pärast nõupidamist New Yorgi Föderaalpanga presidendi Timothy Geitneri ja asepresidendi Donald Kohniga kokku kutsuda videokonverentsi. Kuna intresside langetamine oli tegelikult selge juba varem, oli koosoleku põhiküsimus, kas seda teha kohe. Ainus otsuse vastu hääletaja oli St Louis' Föderaalpanga president William Poole. Üks nõukogu liige, Frederic Mishkin, oli suusatamas ega saanud turvaliselt videokonverentsil osaleda, kirjutas majandusleht.

Enne intressikärpe avalikustamist andis keskpank otsusest teada Jaapani, Suurbritannia, Kanada ja Euroopa keskpangale. Ainsana järgis USA eeskuju Kanada keskpank, kärpides baasintressi veerandi protsendipunkti võrra.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt