24. jaanuar 2008
Jaga lugu:

Hea kõhutantsija leiab sponsorid ruttu

Viimsi Keskkooli 11. klassi õpilane Liisa Voo on kõhutantsuga tegelenud juba kolm aastat. Ehkki aastane vahetusõpilasena Argentiinas viibimine tõi pausi, huvitus ta tantsust ka seal.

Lisaks sai ta ülevaate uutest lõunamaistest tantsustiilidest - salsast, reggeaton'ist ja cumbia'st.

Liisa hobideks on ka purjelauasõit, ujumine, võrkpall ja veel mõned spordialad.

Samuti on ta lõpetanud kunstikooli ja õppinud trumme. Siiski tundus kõhutants neiule huvitava ja eksootilise väljakutsena.

Praegu käib Liisa trennis neli korda nädalas ning üks trenn kestab keskmiselt tund-poolteist. "Kui mul muid kohustusi poleks, pühenduksin sellele rohkem," usub ta tantsu väljakutsetesse.

Kõhutantsu hobikorras harrastamine kostüüme ostmata erilisi kulutusi ei nõua. Keskmiselt jäävad trenni kuuhinnad viiesaja krooni piiresse. Enim raha - tuhandeid kroone - nõuavadki kostüümid. Suuremaid lisakulusid toovad ka koolitused ja välismaised festivalid. "Sponsorite leidmisega ei tohiks raskusi olla, kui oled väga hea tantsija," arvas Liisa, kelle tõdemusel kõhutants sponsoreid eriti ei vajagi.

Treenerite ja tantsijate tase läheb neiu sõnul Eestis järjest paremaks. Stiili populaarsus on alates esimestest kõhutantsutrennidest 1996. aastal pidevalt kasvanud. "Kui palju trenni teha ja vaeva näha, siis on ka maailmatasemel tipputõusmine reaalne," arvas Liisa. 2007. a sügisel saavutas Liisa oma trupiga kõhutantsuvõistlusel kolmanda koha. Sel aastal plaanivad nad osaleda koolitantsu võistlustel. "Arvan, et kõigist minu hobidest on just kõhutants see, millega end kümne aasta pärast tegelemas näen," ütles neiu.

Autor: Katharina Toomemets

Jaga lugu:
Hetkel kuum