Kinnisvarakrahh kuulutati ametlikult välja

Enn Tosso 28. jaanuar 2008, 00:00

Hinnalangus tabas kõige valusamalt just Tallinna piirkonda ning eelkõige uusarenduste turgu.

Suvest alates arendusprojektide hinnalangusi jälginud blogi KVKV ehk Kinnisvarakrahhi Visuaal andis jaanuari alguses teada, et YIT Kodu arendatavas Tartu Raatuse projektis tehti järjekordne hinnalangus, mistõttu on hindu langetatud 15,29 miljonit krooni. See viib korterite hinnad algsest kuni 27 protsenti alla, teatas KVKV.

"Müümata ei jää, kuid millal ja milliste hindadega, seda näitab elu," märkis YIT Ehituse kinnisvaradirektor Rein Soosalu Tartu Raatuse hinnalangetamise kohta.

Mõõnaperiood toob turule ilmselt ka pankrotilaine. 1Partner Kinnisvara hinnangul kaovad alanud aasta jooksul turult umbes pooled kinnisvara vahendusega tegelevad ettevõtted, oodata on nii ühinemisi, tegevuse lõpetamisi kui ka pankrotte.

Suurima sensatsiooni tekitas Kinnisvarakrahhi Visuaal 20. jaanuaril, kui teatas, et nüüd on kinnisvarakrahh ametlikult alanud. Oma väites tuginesid KVKV tegijad Arco Vara endise juhatuse esimehe Viljar Araka sõnadele, et kinnisvarakrahh tähendab vähemalt 25protsendist hinnalangust aastas. KVKV tegijad viitavadki YIT Ehitusele, kes langetas hindu 27 protsenti. Ehkki majandus ja hinnad langevad, arendus päris seisma ei jää. Hiljuti ehitusfirma Skanska juhtkonnast lahkunud Jaanus Otsa ja Olaf Herman lõid uue kinnisvarafirma, mis jätkab Oliver Kruuda Kalevi ja Tere kvartali arendamist Pärnu maantee ääres.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing