ÄP fototoimetus • 27. jaanuar 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Küsitlus

Piret Pajupuu

Olen tõepoolest kursis, et kinnisvara hinnad on aastaga langenud. Viimase kuu jooksul on huvilisi ja vaatajaid olnud kokku kümme inimest.

Oleme kaalunud ka üürimist, kuid kuna korter on kaasomandis, siis ei ole üürimine olnud teiste omanike huvi. Kuna meil on müügiga kiire, oleme konkreetse pakkumise puhul valmis hinda langetama maksimaalselt 5-6%. Paari kuu möödudes ehk ka rohkem.

Eda Ilves

Ei oska kommenteerida, kas hind on langenud viimase aastaga, kuna müün alles kuu aega ja selle sisse jäid ka jõulud ja uusaasta. Nii et kuskil kaks nädalat on olnud aktiivset aega. Vaatamas on käidud kolm korda, oli ka ostja olemas, kuid tekkisid finantsilised probleemid ja tehing jäi ära.

Hinda alla 28 000 kr/m2 ei lase, Kalamajal on alati oma fännklubi olemas ja tuleb tulevikus kindlasti ka rohkem. Müüa on aega ka, välja kindlasti üürida ei kavatse. See hinnalanguse mull, millest ajakirjanduses ka räägitakse, kehtib pigem uusehitiste kohta. Vana ja uut omavahel kindlasti ei saa võrrelda, kaks erinevat asja ja väga erinevad ostjad.

Aago Jõeleht

Olen kursis küll, et korteri hinnad on langenud - jälgin pidevalt maa-ameti statistikat, loen kinnisvaraalaseid artikleid ja foorumeid.

Siiski, minu arvates on hinnalangus praegu väiksem kui 25%. Keskmiselt on langus ehk umbes 10-15% (vähemalt Tallinna kesklinna korterite osas). Samas tuleb möönda, et üldine meelestatus on selgelt hindade languse suunas. Minu puhul väljendub see selles, et kahe nädala jooksul, mil pakkumine üleval olnud, on käinud vaid üks huviline. See on mitu korda vähem kui varasema kogemuse puhul.

Kuna pakutava korteri ruutmeetrihind on üsna ilmselt alla samalaadsete korterite keskmise pakkumishinna, siis esialgu pole valmis hinda langetama enam kui 5%. Kui saab selgeks, et praeguses turuolukorras on müük väga keeruline ja eeldab väga olulist hinna alandamist, siis eeldatavalt loobun müügist üldse, sest vääramatut vajadust müüa pole (müügi eesmärgiks korteri vahetus). Välja ei üüri, sest elan ise seal.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt