Lemmikloomade krõbinad on võtnud elu kahelt väikelapselt

Mariliis Pinn 28. jaanuar 2008, 08:20

Viimase kolme aasta jooksul on
kiirabiarstid üritanud tulemusetult päästa kahe väikese lapse elu, kes on
tõmmanud endale hingamisteedesse kasside või koerte kuivtoitu.

OÜ Münt Grupi koolitusosakonna juhataja ja kiirabiarst Mare Liiger on kahest traagilisest juhtumist rääkides napisõnaline, kirjutas Postimees.ee. Ühel korral sai kiirabi väljakutse üheksakuuse lapse, teisel aasta ja kahe kuu vanuse lapse juurde. Mõlemad Harjumaal elanud lapsed said lemmiklooma krõbinad kätte põrandalt pere lemmiku toidunõust.

"Tohtrid püüdsid meeleheitlikult lapsi elustada, aga haiglasse nad ei jõudnudki," sõnas Liiger. Üks arstidest elas juhtunut nii raskelt üle, et loobus kiirabiarsti tööst. Esmaabi koolitusi korraldav Liiger räägib nüüd lemmikloomade krõbinate ohtlikkusest väikelastele kõigile koolitustel osalejatele.

"Kui inimeste toiduks mõeldud krõbinad tõmbuvad niiskust saades kokku, siis odavad laiatarbe loomakrõbinad paisuvad ja muutuvad kleepuvaks. Neid on peaaegu võimatu välja raputada või tangidega kätte saada," selgitas Liiger krõbinate ohtlikkust.

Samas ei taha Liiger öelda, et lapsed ja loomad ei sobi kokku. "Pole paremat kooslust kui laps ja loom, lihtsalt loomatoit tuleb panna kappi luku taha, mitte jätta terveks päevaks lemmikule ette," õpetas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. January 2008, 08:20
Otsi:

Ava täpsem otsing