USA teadlased on loonud geenimuundatud
porgandi, mis sisaldab kuni 41 protsenti rohkem inimese poolt omastatavat
kaltsiumi.
Baylori meditsiinikolledži teadlased loodavad, et uudse porgandi menüüsse lisamine aitab ära hoida osteoporoosi ja luude hapraks muutumist, vahendas Eesti geenikeskus.
Kaltsiumirikka porgandi loomiseks modifitseeriti geeni, mis reguleerib kaltsiumi liikumist läbi rakumembraani, muutes membraanide läbimise oluliselt lihtsamaks.
Porgandiga on manipuleeritud ka varem - 17. sajandil muutsid patriootilised hollandi porgandikasvatajad aretustöö tulemusena porgandi varasema lilla värvi rahvuslikult oranžiks.
Enne inimeste toidualale jõudmist tuleb uuel porgandil edukalt läbida hulgaliselt täiendavaid teste.
Seotud lood
Tööstuslikud tõstuksed on paljude ettevõtete igapäevaelu lahutamatuks osaks, tagades kaupade sujuva liikumise. Tõstuksed, nagu kõik töötavad ja liikuvad seadmed, vajavad töökindluse tagamiseks pidevat hooldamist.