Mida teevad varakad teisiti?

Romet Kreek 30. jaanuar 2008, 00:00

Mõnikord on kasulik vaadata, kuidas teised oma varasid kasvatavad. Hansapank andis võimaluse piiluda privaatpanganduse klientide koondportfelli. Varaklassiti on aktsiate osa veidi üle 50 protsendi. Järgnevad alternatiivsed investeeringud veidi alla 30 protsendiga. Võlakirju (või nendesse investeerivaid fonde) oli kümme protsenti, veidi vähem oli raha.

Millistes aktsiates on rikaste raha? Piirkonniti on vähemalt miljoni krooni eest finantsvarade omanikel aktsiatest globaalselt paigutatud umbes 33 protsenti, Ida-Euroopas natuke alla 30 protsendi, Baltimaades üle 20 protsendi, Venemaal vähem kui kümme protsenti, muudel arenevatel turgudel üle viie protsendi ja arenevatel Aasia turgudel vaid mõni protsent.

Need kunded, kes kasutavad personaalset varahaldust, on paigutanud (või on õigem öelda - on nende eest raha paigutatud) aktsiate poolel umbes 35 protsenti globaalselt, üle 30 protsendi Ida-Euroopasse, Venemaale pea 15 protsenti, muudele arenevatele turgudele umbes viis protsenti, Baltimaadesse veidi rohkem, kui arenevasse Aasiasse, kuid vähem kui viis protsenti. Kui lugeda Baltimaad, Ida-Euroopa ja Venemaa üheks piirkonnaks, siis umbes 60 protsenti privaatpanganduse kundedest on siin regioonis, ja umbes 50 protsenti personaalse varahalduse kundede aktsiavaradest. Nagu näha, hajutavad varakamad inimesed oma varasid eri varaklasside vahel, mis aitab vähendada kõikuvuse mõju ning kasutavad investeerimisideid kogu maailmast. Raha investeeritakse pikaajaliselt (pikemaks perioodiks kui viis aastat).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:18

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing