Börsikommentaar: Euroopa ja Aasia ei jaganud Ühendriikide optimismi

30. jaanuar 2008, 13:53

Kui USAs oli üheks turgu vedavaks sektoriks
finantsid, siis Euroopas ja Aasias selle valdkonna esindajate aktsiad
langesid.

Prantsuse suurim pank BNP Paribase neljanda kvartali kasum kukkus 42 protsenti, kuna maha kanti 589 mln eurot. Kasumiks tuli miljard eurot. Analüütikud prognoosisid kasumiks 1,3 miljardit eurot. Aktsia taandus 1,3 protsenti, 66,76 eurole.

Varade mahult Euroopa suurim pank UBS teatas rekordkahjumist. Šveitsi panga neljanda kvartali kahjumiks tuli 12,5 miljardit franki, mida oli kõvasti enam, kui analüütikud kartsid. Neljanda kvartali kahjumi nahka läks kogu läinud aasta tulemus, milleks tuli 4,4 miljardi frangine kahjum. Aktsia langes 0,8 protsenti, 44,62 frangile.

„Pole üllatav, et pankade tulemused pakuvad pettumust,“ ütles Groupama Asset Managementi investeerimisjuht Roland Lescure Bloombergile.

„Kõiges on süüdi negatiivsed uudised, mis on muutnud inimesed väga pessimistlikeks turu suhtes," ütles MFC Global Investment Managementi Euroopa aktsiate juht David Hussey. „Turg on aktsiad sedasi hinnanud, et kasumid ei kasva ning nüüd näeme me valusat ootuste kärpimist.“

„Inimesed on väga närvilised,“ ütles BGC Parnetrsi turuanalüütik David Buik. „Inimesed ootavad tänast Fedi intressiotsust. Nad ei ole veendunud, et intressi langetatakse 0,5 protsendipunkti võrra. Kui seda ei tule, võivad tagajärjed olla ajutiselt kohutavad.“

Euroopa Dow Jones Stoxx 600 indeks taandus 0,9 protsenti, MSCi Aasia indeks aga 1,3 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. January 2008, 13:53
Otsi:

Ava täpsem otsing