Araablased pole rahul dollariga seotusega

Romet Kreek 31. jaanuar 2008, 00:00

Araabiamaadele ei meeldi USA dollari langus, mis paneb neid mõlgutama valuutade revalveerimise mõtteid.

Katar uurib plaani tugevdada riaali kurssi dollari suhtes, ütles asepeaminister Abdullah bin Hamad al-Attiyah Bloombergile.

"Nõrk dollar mõjutab Katari negatiivselt, kuna vähendab riaali ostujõudu," ütles ministri asemik. "Keskpank ja rahandusministeerium arutavad võimalikku revalveerimist, kuid ma ei saa kommenteerida, mis järeldusele nad võivad jõuda."

Pärsia lahe äärsed naftariigid on surve all, et tugevdada oma valuutat dollari suhtes või loobuda raha seotusest dollariga. Nõrgenev dollar on tõstnud piirkonna impordikulusid ning surunud inflatsiooni rekordtasemetele. Kataris küündis III kvartalis inflatsioon 13,7 protsendile. "Seotus kaob, see on vaid aja küsimus," ütles Currencies Directi kaupleja Phil Mchugh. "Üleilmse majanduse näomuutus muudab valuuta seotuse liiga piiravaks, tõstes inflatsiooni." Kuveit lõpetas oma valuuta seotuse USA dollariga mullu mais.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing