Netscape Navigator paneb homme lusika lauale

31. jaanuar 2008, 15:11

Esimene kommertsbrauser, tosin aastat
tagasi brauseri sünonüümiks olnud Netscape Navigator, jääb 1. veebruarist
oma 13aastase eluea järel ettevõtte tehnilisest toetusest ilma.

Praegune Netscape'i emafirma Time Warner otsustas loobuda toote edasisest arendamisest ja tehnilise toe pakkumisest, keskendades Netscape'i tegevuse reklaamivaldkonnale.

“Kuigi inimesed AOLi sees on panustanud palju aega ja energiat, üritades Netscape Navigatorit taaselustada, ei ole õnnestunud Microsofti Internet Explorerilt turuosa võita,” kirjutas Netscape'i direktor Tom Drapeau. Viimastel aastatel on Netscape endast põhimõtteliselt kujutanud Firefoxi versiooni teises pakendis. Firefoxi osaks turul, kus IE on konkurentsitu liider, hinnatakse 10%. Soovijad võivad Netscape'i brauseri vanu versioone edaspidigi alla laadida ja kasutada, kuid turva- ja muid uuendusi enam ei tule. Drapeau soovitas lahkelt kõigil paigaldada selle asemele Firefox.

Navigatori esimene versioon ilmus 1994. a lõpus. Järgmisel aastal tuli Netscape välja avaliku emissiooniga, aidates sellega muuseas valdkonnas üles kütta kullapalaviku atmosfääri. Microsoft vastas IEga, mis hõivas Windows operatsioonisüsteemi kaasaandena kiirelt turgu, kujunedes sel alal valitsejaks. Netscape loobus oma brauseri eest raha küsimast, kuid jäi sellega hiljaks. 1999. a algul ostis AOL 10 mld dollariga Netscape'i.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. January 2008, 15:11
Otsi:

Ava täpsem otsing