Ettevõtet häirib säte prügiveolepingus

Mariliis Pinn 02. veebruar 2008, 11:17

Ehitusettevõte keeldub allkirjastamast
jäätmeveolepingut, mis paneks talle kohustuse hüvitada vedajale lisakulud juhul,
kui prügilas leitakse jäätmete hulgast vale sorti rämpsu.

Järvamaa ehitusettevõte AS Koma Ehitus pole siiani allkirjastanud jäätmeveolepingut Jõgeva Elamuga, sest ei ole nõus lepingu sättega, mis paneb ettevõttele kohustuse tasuda jäätmevedajale täiendavaid kulusid, kui prügilas selgub, et hulgas on segaolmejäätmete nõuetele mittevastavaid jäätmeid ja vedajale rakendub seetõttu kõrgem tariif, kirjutas Järva Teataja.

Koma Ehituse juhatuse esimees Raivo Pink ütles, et ettevõte ei saa võtta endale vastutust selle eest, mida on pannud prügikastidesse teised inimesed samal kogumisringil.

Täiendavat tasu nõuda oleks Pingi hinnangul õige juhul, kui jäätmevedaja suudab tõestada, et see on just Koma Ehituse prügi. «Sama hästi võiks poes minult nõuda tasumist kauba eest, mille keegi teine on ära lõhkunud,» lausus ta. Pingi ütlust mööda on see ettevõtja risk.

Jõgeva Elamu jurist Merike Valgmäe kinnitas, et kõnealune punkt oli tõesti Koma Ehitusega arutusel. «Oleme klientidele vastu tulnud ja lisanud punkte, kui on olnud soov midagi täiendada, kuid seda sätet me välja ei võta ega muuda,» lausus ta.

Valgmäe selgitusel on kliendileping kooskõlastatud Kesk-Eesti jäätmehoolduskeskusega. «Me pole klientidele teatanud ka hinda, mida selle punkti rakendumisel maksta tuleks, ning praegu pole selle kehtestamine üldse päevakorralgi,» ütles ta.

Juhul kui klient lepingu sõlmimisest keeldub, lähtub Jõgeva Elamu Paide linnavolikogu kehtestatud jäätmeveoeeskirjast, mille alusel tühjendatakse Paides tegutseva ettevõtte konteiner vähemalt kord kuus vastavalt jäätmevedaja veograafikule. «Registris on klient olemas, tema konteineri me tühjendame ja oma kohustused kindlasti täidame,» sõnas Valgmäe.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. February 2008, 11:17
Otsi:

Ava täpsem otsing