Silvia Kruusmaa • 3. veebruar 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Lepik ennustab Eesti investorite ostuhuvi

"Välisinvestorid müüvad välja ja kohalikud ostavad juurde. Aktsiad on palju kukkunud ja paljudel kohalikel võimalus osta," prognoosis Lepik arenguid Tallinna börsil sel aastal. Lepiku sõnul võivad 12 kuu kehvad makromajanduslikud näitajad välisinvestoreid hirmutada. Oluline mõju on pigem välisfondide sundmüügil kui erainvestorite käitumisel.

Lepiku sõnul ei üllata teda, et 50 Eesti suurema aktsionäri lemmikuks on Eesti Telekomi aktsia. "Balti telekomide aktsiad on odavad ja nende hindadel pole enam palju kukkuda. Mõnel teisel aktsial on veel kukkumisruumi," ütles Lepik. Samas Tallinna Kaubamaja aktsia kohta ütles Lepik, et tema ei julgeks seda osta.

Investeerimispanga Evli Securities varahalduse strateeg Peeter Koppel leidis, et Eesti on olnud huvitavas kasvufaasis, vara kasvatamine on kohati olnud pretsedenditult lihtne. Ka Koppel peab Eesti Telekomi populaarsust põhjendatuks. "Telekomil on päris hea dividenditootlus ja ettevõte maksab igal aastal ilusaid dividende. See on selline aktsia, mis on suhteliselt paremini börsil valitsevate tõmbetuulte eest kaitstud," ütles Koppel.

"Tarbimispeo tipphetkel tundus Tallinna Kaubamaja isegi suhteliselt kõrgelt hinnatasemelt paljudele huvitav. Kui nüüd ollakse tipust alla tulnud ca 40%, paneb see ilmselt mängima mõttega, kas siinses majanduses on ikka tõesti kõik nii halvasti, et praegust hinnataset õigustada?" arutles Koppel teise investorite lemmikaktsia seisu üle.

Koppeli sõnul peavad Eesti 50 suurimat investorit silmas pikemat perspektiivi, mitte ei vaata 2-3 kuud ette. Samas püsib Koppel Balti aktsiaturgude lähema aja väljavaadete suhtes veidi murelik. "Raske on praegu näha seda stiimulit, mis rahakraanid siinsete turgude suunas taas avaks."

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt