Katre Pilvinski • 4. veebruar 2008
Jaga lugu:

Ukraina kiire areng pani eestlasi sinna tütarettevõtet rajama

"Addionol on olnud Ukraina turul üle kümne aasta," ütles ADDINOL Eesti ärijuht Tiina Suija. "Viimasel ajal on müügikasv Ukrainas olnud kiire, 2007. aastal suurenes Addinoli õlide müük eelmisega võrreldes rohkem kui 60%. Pelgalt diileritevõrgu kaudu tegutsemine ei rahuldanud enam, kiire majanduskasv ja suur tööstuspotentsiaal eeldasid tugevamat esindatust turul," rääkis Suija.

Tema sõnul seab vastloodud Addinol Ukraina endale ambitsioonikad eesmärgid. "Selleks aastaks prognoosime käibe kasvuks 80%."

"Ida-Ukraina tööstusettevõtete potentsiaal on väga suur," lisas Ukraina turu müügijuht Vladislav Hanenko

Tema sõnul kasutatakse tööstuses kohati veel vananenud tehnoloogiat ja valitakse seetõttu ka odavamaid ja ebakvaliteetsemaid õlisid, samas on üha rohkem ettevõtteid avastamas kvaliteedi eeliseid. Hanenko sõnul kasvab ka sõiduautode arv ligi 50 miljoni elanikuga Ukrainas praegu hüppeliselt. "Autopark on uuenemas ning kõrgtehnoloogiliste mootoriõlide edukaks müügiks on väga head võimalused," tõdes Hanenko.

Addinol Ukraina paikneb Ida-Ukraina tööstuskeskuses Zaporožjes.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas