Kallas: ajame kontoriinimesed metsatööle

Martin Hanson 05. veebruar 2008, 13:51

Riigimetsa Majandamise Keskuse
(RMK) juht Aigar Kallas ütles aripaev.ee-le, et enamustele RMK kontoriinimestele
tehakse pakkumine jätkata tööd oskustöölisena.

"Väga vale ei ole aga tõesti lause, et ajame töötajad metsa. Tõsi on aga see, et enamus meie kontoritöötajad on väga tihti objektidel, kummikud jalas metsas. Seda ei juhtu et anname sekretäridele sae ja ajame puid langetama. Inimesed peavad ennast vaid pisut ümber profileerima," sõnas Kallas.

Ta möönis, et kindlasti on see paljudele raske samm tänasest juhi tiitlist loobuda ja töölisena jätkata. Ümberstruktureerimist kommenteerides kinnitas Kallas, et ta ei näe võimalust samm-sammult muutusi läbi viia. „Ma ei ole selle poolt, et jupi haaval inimesi nii öelda parvelt maha lükata,” sõnas Kallas.

"Kui paljud on nõus sedasi jätkama, ei ole teada. Me ei ole mingit ülevaateküsitlust teinud ning teadlikku hinnangut ma sellele anda ei saa. Mida me aga kindlasti pakume on ümberõppevõimalus," rääkis Kallas.

Koondamistasude suuruse kohta ütles Kallas, et RMK lähtub seadusest ning kui tuleb koondamisi, siis seadusele vastavalt ka tasusid makstakse. "Hetkel meil metsandustöötajate kohapealt ei ole ülevaadet, kui paljud ei jätka, mis ei anna ka võimalust arvutada võimalikke lahkumishüvitisi," kommenteeris Kallas, kes lisas, et mis puudutab ettevõttetegevust, siis eelmise aasta esimese kuuga võrreldes on tänavu raiemahud suurenenud ning tööd rohkem.

"Et kui nimetada tänast aega mingiks ärevuse ajaks, siis ei ole küll näha, et see põhitegevusele mingit mõju oleks avaldanud," mainis Kallas.

RMK teates seisab, et võrreldes Soome või Lätiga tegeleb RMK-s metsatööde korraldamisega 3-4 korda enam juhte, samas valitseb metsas suur töökäte puudus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. February 2008, 13:52
Otsi:

Ava täpsem otsing