Tundmatu päritolu õlireostus on juba tapnud kümneid linde

05. veebruar 2008, 07:38

Piirivalve asub taas otsima Saaremaa
lähedal paiknevat võimalikku merereostust, mis on tapnud kümneid ja õliga
määrinud sadu linde.

Piirivalve teatel on alates esmaspäevast kavandatud uued seirelennud Läänemere piirkonnas, kirjutas Meie Maa. Keskkonnainspektsiooni ja riikliku looduskaitsekeskuse töötajad jälgivad olukorda maismaal.

Eelmisel nädalal tegi piirivalve Läänemerel neli seirelendu, kuid pole reostuskollet siiani leidnud. Sobiva ilma korral on olukorda Saare- ja Hiiumaa lähistel kontrollinud ka Sõrve poolsaarel Mõntu sadamas baseeruv piirivalvelaev Maru, kuid sellegi meeskond pole seni avastanud merereostusele viitavaid sümptomeid.

Reostuskoldeid ei ole registreerinud ka satelliitvaatlussüsteem EMSA, vahendas Lääne piirivalvepiirkonna pressiesindaja Janne Mets.

Lääne piirivalvepiirkonna Kuressaare merevalvekeskuse korrapidaja meenutas, et kõik merel viibivad alused peavad piirivalvele teatama kahtlastest merel liiklejatest või otsese merereostuse tekitajatest.

Alates eelmisest nädalast on Sõrve poolsaarel märgatud sadu õliga määrdunud linde. Eilelõunase seisuga on surnuna leitud 44 lindu, neist üks järvekaur, üks hõbekajakas, ülejäänud aulid. Pühapäeval märgati kolme õlist auli ka Mändjala rannas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. February 2008, 07:37
Otsi:

Ava täpsem otsing